Menu

sluiten knop
Domeinnaam aanvragen

Domeinnaam aanvragen

Domeinnaam aanvragen?

Heb je interesse om een domeinnaam aan te vragen?
Mail Stido via het formulier hier onder of bel ons direct!

Bel Stido Mail Stido

Wat is een domein?

Een domein is eigenlijk een combinatie van 2 aspecten, de naam en de extensie. Bijvoorbeeld bij Stido is het “stido.nl”, hier is “stido” de domeinnaam en “.nl” de domein extensie. Je domeinnaam is in de meeste gevallen de naam van je bedrijf. Dit kan nog wel eens anders zijn als deze naam al in gebruik is. Dan zou je wat anders moeten kiezen want je domeinnaam moet exclusief zijn!

Kan je een domeinnaam kopen?

Technisch gezien koop je een domein niet. Wanneer je een domein aanvraagt dan word deze geregistreerd en wordt je de eigenaar. Deze registraties lopen meestal een jaar. Hierna moet je de domeinnaam registratie weer verlengen. Eigenlijk huur je je domeinnaam dus.

Meerdere domeinen voor 1 bedrijf?

Het kan voor sommige bedrijven handig zijn om meerdere domeinen te hebben. Dit voor bijvoorbeeld bedrijven die over Europa opereren. Dan wil je het liefst in de taal van het land een domein hebben. Als Stido haar dienstverlening achter haar naam had staan dan zou het in Nederland “stido-grafischontwerp.nl” en in Duitsland “stido-grafikdesign.de” zijn. Zo kan je per land beter gevonden worden op je bedrijf diensten!