Menu

sluiten knop
SSL verbinding aanvragen

SSL Verbinding op je website

SSL verbinding aanvragen?

Heb je interesse om een SSL verbinding aan te vragen voor je website?
Mail Stido via het formulier hier onder of bel ons direct!

Bel Stido Mail Stido

Wat is een SSL verbinding?

Een SSL verbinding is een versleutelde verbinding die tussen jouw computer en de website die je bezoekt zit. Hierdoor zijn de gegevens die jij naar de website stuurt niet in te zien voor internet criminelen. Denk hier bijvoorbeeld aan je e-mail adres. Deze stuur je naar de website om een account aan te maken. Of je woon adres om je pakket via de webshop thuis te laten bezorgen. Deze kunnen zonder SSL verbinding in handen van de internet criminelen vallen. Zo krijg je op je e-mail meer spam binnen en zou je thuis misschien post binnen krijgen van je bank die eigenlijk niet van je bank is.

Het groene slotje

Het groene slotje is misschien wel het bekendste icoon om aan te geven dat een website die je bezoekt is beveiligd met een SSL verbinding. Dit is niet het enige waar je het aan kan zien want wanneer de website URL begint met “HTTPS” dan weet je ook dat je bent verbonden met een beveiligde website. Wanneer je op het groene slotje klikt kan je de gegevens en de uitgeverij zien van het SSL certificaat.

Waarom een SSL verbinding?

Om te beginnen is een SSL verbinding tegenwoordig verplicht en staat het in de AVG wet dat je website een SSL verbinding moet hebben wanneer deze persoonsgegevens verwerkt. Ook is het belangrijk als uitstraling van je website en je bedrijf. Wanneer je geen SSL hebt op je website kan het zijn dat bezoekers de melding krijgen via Google Chrome dat de website is geblokkeerd omdat hij niet veilig is, hierdoor klikken bezoekers al snel weg! Het vertrouwen geven aan je bezoekers dat hun gegevens veilig worden gedeeld met jou is ook zeker een voordeel puntje! En als laatste is een SSL verbinding ook nog eens goed voor de vindbaarheid via Google. Google geeft je namelijk een voordeel op de websites zonder SSL verbinding.