Menu

sluiten knop

Live kleurenpaletten visualiseren voor websites

Live kleurenpaletten visualiseren voor websites designs Live kleurenpaletten visualiseren voor websites designs

Gereedschappen voor kleurepaletten

Kleuren spelen een cruciale rol in het ontwerpen van websites en gebruikersinterfaces. Ze hebben de kracht om emoties op te roepen, de gebruikerservaring te verbeteren en de merkidentiteit te versterken. Het kiezen van de juiste kleurencombinaties kan echter een uitdagende taak zijn, vooral voor beginners in de webdesign. Gelukkig zijn er tal van tools beschikbaar om het proces van kleurselectie te vereenvoudigen. Deze tool is speciaal ontworpen om het kiezen van kleuren voor webdesign te vergemakkelijken. Het biedt een breed scala aan kleurenpaletten en kleurencombinaties die zijn geoptimaliseerd voor gebruik op het web.

Met deze tool kun je snel en gemakkelijk kleuren kiezen die passen bij de stijl en het doel van je website of app. Het stelt je ook in staat om kleuren te testen en te vergelijken voordat je definitieve beslissingen neemt.

Het probleem

Als je een kleurenpalet voor UI wilt kiezen, is het minste wat je kunt doen is de kleur codes binnen je software zetten en het hier aanpassen voor elke mogelijke vorm die je klant mogelijk wilt, dit om een beter idee te krijgen van hoe die kleuren er daadwerkelijk uit zullen zien op een product.

Dit proces kan lang duren (en tijd is geld!). Klanten (en eigenlijk iedereen) hebben vaak heel andere indrukken van de daadwerkelijke implementatie van een kleurenpalet. Daarom is er veel heen en weer in het ontwerpproces. We zouden moeten proberen dat te minimaliseren.

Een ander probleem is dat kleuren meestal anders worden gepresenteerd op verschillende apparaten en monitoren vanwege het verschil in hun kalibratie. Dus je zou een kleur kunnen kiezen op je desktop en merken dat deze op mobiel helemaal anders is. Deze verschillen moeten worden aangepakt voordat het hele ontwerp- en ontwikkelingsproces begint om eventuele problemen verderop te voorkomen.

De oplossing

Een platform dat het mogelijk maakt om al je kleurkeuzes te visualiseren en te realiseren kan de genoemde problemen oplossen. Je zou kunnen zeggen dat we al ontwerpplatforms hebben (zoals Adobe XD) voor dat doel. Dat is absoluut correct, maar uiteindelijk zou je het kleurenpalet op je eigen ontwerp moeten uitproberen.

Om het kleurenpalet op een ontwerpplatform, zoals Adobe XD, te presenteren, zou je een snel prototype moeten maken en het op verschillende platforms moeten bekijken, het met klanten moeten delen, enzovoort. Je kunt je al voorstellen hoe lang dat kan duren.

In plaats daarvan kun je je favoriete kleuren invoeren op Realtime Colors en direct de link delen naar een echte website die die kleuren laat zien!

Hoe is het gemaakt

Net als velen wilde Juxtopposed ( maker van Realtime Colors ) echt een tool die haar snel de kleuren kan laten zien die ze van plan is te kiezen in haar projecten. Kleuren gingen altijd verloren in miscommunicatie.

Toen heeft ze in een weekend een ruw ontwerp gemaakt en de eerste versie van Realtime Colors geprogrammeerd.

De tool voldeed aan haar behoeften, maar ze zag dat het ook veel verschillende andere projecten hielp. Dat was toen ze het op haar eigen website plaatste.

Donaties

Dit project wordt voortdurend bijgewerkt. Juxtopposed zorgt ervoor dat het alle functies bevat die je nodig zou kunnen hebben om je werk gemakkelijker te maken! Om te laten zien dat je het project Realtime Colors steunt kun je deze pagina delen en een donatie achter laten aan Juxtopposed!