Menu

sluiten knop

Langzame computer en wat kan je er aan doen?

Langzame computer en wat kan je er aan doen Langzame computer en wat kan je er aan doen

Te weinig RAM geheugen

Het hebben van te weinig RAM geheugen in je computer kan problemen veroorzaken bij het uitvoeren van programma's en taken. Wanneer een programma wordt gestart, wordt het in het RAM geheugen geladen, waar het snel kan worden opgehaald en uitgevoerd door de processor. Als er niet genoeg RAM geheugen beschikbaar is om alle programma's en taken uit te voeren, zal de computer trager worden of zelfs kunnen crashen.

Wat is hier aan te doen?

Het toevoegen van meer of andere RAM geheugen banken aan de computer kan helpen om deze problemen op te lossen en de prestaties van de computer te verbeteren. Dit kan je zelf doen door op te zoeken wat voor RAM geheugen type en snelheid jouw computer gebruikt en hier andere banken voor aan te schaffen. Je kan dit ook door ons laten doen met de garantie dat de RAM geheugen banken zeker passen!

Te veel programma’s

Wanneer er veel programma's tegelijkertijd worden uitgevoerd, loopt het RAM geheugen voller en voller. Meer RAM geheugen zou hierbij helpen. Voordat je upgrade naar meer RAM geheugen kan je ook kijken naar het uit zetten van overtollige programma’s die op de achtergrond draaien. Dit kun je zelf doen door middel van “Taakbeheer”. Het verwijderen van overtollige programma’s tijdens het opstarten en het constateren op fouten van je computer kunnen door ons worden gedaan.

Malware en virussen

Malware en virussen kunnen de prestaties van een computer ook vertragen, door onnodige taken uit te voeren in de achtergrond of door computerbronnen te stelen. Hierdoor kan de processor en het RAM geheugen van de computer overbelast raken, waardoor de prestaties verminderen of de computer kunnen laten crashen. Wanneer je computer ( mogelijk ) geïnfecteerd is met Malware of virussen dan moet je dit onmiddellijk laten checken! Wij kunnen dit meestal zonder verlies van bestanden oplossen!

Verouderde hardware

Wanneer de hardware van een computer verouderd is, kan dit de prestaties van de computer beïnvloeden. Dit komt omdat oudere hardware mogelijk niet dezelfde prestaties en functies biedt als de nieuwere hardware die tegenwoordig beschikbaar is. Door alle nieuwe updates van Windows en andere software die je gebruikt wordt je computer ook langzamer. Dit komt omdat er meer verijsd wordt van de oudere hardware in je computer bij nieuwe en verbeterde functies van de software. De oplossing hiervoor is het upgraden naar nieuwere hardware om mee te kunnen met de software van nu!

Computer laten repareren?

Heb je interesse om je computer te laten repareren?
Mail Stido via het formulier hier onder of bel ons direct!

Bel Stido Mail Stido

Gerelateerde Blogs